Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z mięsa mielonego z dodatkiem brokuła, papryki i żółtego sera może być serwowany zarówno na ciepło jak i na zimno. Może być elementem dania obiadowego lub dodatkiem do pieczywa.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 8
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 15
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 546
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 8
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 15
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 546
Składniki
Brokuła gotujemy w osolonym wrzątku 3-4 min., odsączamy, studzimy i kroimy na małe kawałki. Paprykę czerwoną myjemy, oczyszczamy z nasion, kroimy w kostkę. Mięso mielone przekładamy do miseczki, dodajemy brokuła, paprykę, bułkę tartą, starty żółty ser, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i obiema paprykami.
Wszystko dokładnie wyrabiamy. Keksówkę natłuszczamy, przekładamy do niej masę mięsno-warzywną lekko ubijając i wyrównujemy wierzch. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy ok. 50 min.