Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet z winogronami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 408
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 446
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 408
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 446
Składniki
Mięso zmiel w maszynce trzykrotnie. Dodaj kremówkę, jajka, sól oraz pieprz i dolej białe wino wytrawne.
Przełóż masę do natłuszczonej keksówki, posypanej bułką.
Piecz pasztet około półtorej godziny w piekarniku rozgrzanym do 160°C.
Na gotowym wypieku ułóż przekrojone na pół winogrona. Polej je chłodną, tężejącą winną galaretką.
120 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 300
<strong>Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>Źródło: Super TV