Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z żurawiną"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 155
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 155
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Składniki
Filet z indyka umyj, osusz, potem upiecz lub ugotuj do miękkości. Wątróbki wymocz, opłucz, gotuj 10 minut w bulionie. Następnie wyjmij je i przestudź. W wywarze z gotowania wątróbek namocz kajzerkę. Filet, wątróbki oraz odciśniętą bułkę zmiel trzy razy. Do masy dodaj 2 jajka, żurawinę oraz trochę pozostałego wywaru, wymieszaj.
Masę przypraw do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i gałką muszkatołową. Przełóż do dwóch foremek (8 x 22 cm). Wierzch pasztetu wygładź.
Żółtko roztrzep z mlekiem, posmaruj pasztet. Posyp go płatkami migdałowymi. Piecz ok. godziny w 180°C. Przestudź, włóż na noc do lodówki.
<strong>Justyna Cukier z Domaszna</strong>Źródło: Naj