Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet z żurawiną"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 291
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 94
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 291
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 94
Składniki
Wątróbki oczyść i ugotuj. Mięso ugotuj z marchewkami, liściem i zielem. Wyjmij. Bułki namocz w mleku. Odciśnij.
Filety, marchewki, wątróbki i bułki zmiel, połącz z jajkami, 1/3 żurawiny i wywarem (masa nie powinna być zbyt gęsta). Dopraw solą i pieprzem.
Do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia przełóż 1/2 masy. Wsyp resztę żurawiny, przykryj masą. Piecz 50 min w temp. 180 °C.
?Najmłodsi będą zachwyceni, gdy zrobisz im kanapki z owieczkami – ich zajmie tylko chwilę! Wystarczy pieczywo, plastry białego sera (mordka), twarożek granulowany (futerko), plasterki oliwek (oczy) i ogórka (uszy) oraz kawałki papryki (nosek i języczek).Źródło: Świat kobiety