Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Penne ze szparagami"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 59
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 898
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 59
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 898
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Składniki
Szparagi oczyść, odetnij twarde końcówki. Pędy zwiąż w pęczek, ustaw pionowo (główkami do góry) w garnku z posoloną wodą. Dodaj 2-3 szczypty cukru. Gotuj ok. 15 minut.
Fasolkę oczyść, opłucz, potnij na małe kawałki, gotuj w posolonej wodzie ok. 10 minut. Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu, odcedź, osącz na sitku, potem wymieszaj z oliwą.
Ugotowane warzywa odcedź, szparagi potnij na kawałeczki. Pomidorki umyj, potnij na cząstki. Makaron wymieszaj z warzywami.
Od razu podawaj. Dodatkowo danie możesz posypać startym serem typu parmezan. Przed podaniem potrawę udekoruj listkami świeżej bazylii.Źródło: Naj