Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczarki z kurkami do kaszy gryczanej

Pieczarki z kurkami do kaszy gryczanej

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10032

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki z kurkami do kaszy gryczanej"

Składniki

  • przepisy czytelników ? 9 dużych pieczarek
  • 1 duża kulka mozzarelli
  • po 1/3 zielonej i żółtej papryki
  • 9 zielonych oliwek
  • gałązka koperku
  • woreczek kaszy gryczanej błyskawicznej
  • 100 g kurek
  • pół papryczki chili
  • po pół łyżeczki suszonej bazylii i oregano
  • sól
  • pieprz
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki myję, obieram ze skórki, wykrawam nóżki. Kaszę gryczaną gotuję w osolonej wodzie 15 minut. Paprykę myję i kroję w kostkę. Do przestudzonej kaszy dodaję paprykę. Kurki i nóżki pieczarek przesmażam na oleju, doprawiam solą, pieprzem, bazylią i oregano, wrzucam do kaszy razem z pokrojoną w kostkę mozzarellą.

  2. Główki pieczarek napełniam farszem. Do każdej dodaję oliwkę i drobniutko pokrojoną papryczkę chili. Zapiekam 15 minut w 180oC. Przed podaniem dekoruję koperkiem.

  3. Czas przygotowania 45 minut, cena porcji około 5 zł.

  4. Przepis wysłała Magdalena Kaczmarek, Poznań.

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń