Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki z kurkami do kaszy gryczanej"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15179
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4889
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45613
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15179
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4889
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45613
Składniki
Pieczarki myję, obieram ze skórki, wykrawam nóżki. Kaszę gryczaną gotuję w osolonej wodzie 15 minut. Paprykę myję i kroję w kostkę. Do przestudzonej kaszy dodaję paprykę. Kurki i nóżki pieczarek przesmażam na oleju, doprawiam solą, pieprzem, bazylią i oregano, wrzucam do kaszy razem z pokrojoną w kostkę mozzarellą.
Główki pieczarek napełniam farszem. Do każdej dodaję oliwkę i drobniutko pokrojoną papryczkę chili. Zapiekam 15 minut w 180oC. Przed podaniem dekoruję koperkiem.
Czas przygotowania 45 minut, cena porcji około 5 zł.
<strong>Przepis wysłała Magdalena Kaczmarek, Poznań.</strong>Źródło: Rewia