Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki z kurkami do kaszy gryczanej"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 87
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 87
Składniki
Pieczarki myję, obieram ze skórki, wykrawam nóżki. Kaszę gryczaną gotuję w osolonej wodzie 15 minut. Paprykę myję i kroję w kostkę. Do przestudzonej kaszy dodaję paprykę. Kurki i nóżki pieczarek przesmażam na oleju, doprawiam solą, pieprzem, bazylią i oregano, wrzucam do kaszy razem z pokrojoną w kostkę mozzarellą.
Główki pieczarek napełniam farszem. Do każdej dodaję oliwkę i drobniutko pokrojoną papryczkę chili. Zapiekam 15 minut w 180oC. Przed podaniem dekoruję koperkiem.
Czas przygotowania 45 minut, cena porcji około 5 zł.
<strong>Przepis wysłała Magdalena Kaczmarek, Poznań.</strong>Źródło: Rewia