Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki z przepiórczymi jajkami sadzonymi"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 868
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 166
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9278
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 868
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 166
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9278
Składniki
Pieczarki myjemy, korzonki odrywamy. Kapelusze układamy na ręczniku papierowym, by spłynęła z nich woda. Z obydwu stron prószymy lekko solą i pieprzem i natłuszczamy oliwą.
Obraną cebulę i nóżki grzybów drobniutko siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy cebulę i korzonki, smażymy, doprawiając solą i pieprzem.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180oC. Na blasze do pieczenia układamy grzyby wnętrzami kapeluszy do góry. Posypujemy żółtym serem, na ser wykładamy farsz tak, by w środku było zagłębienie. Do środka każdego kapelusza wbijamy jajko. Lekko solimy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, zapiekamy do momentu, aż białko się zetnie. Podajemy natychmiast.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 2,20 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 209 kcal. Białko 9,5 g/Tłuszcz 16 g/Węglowodany 9 g.Źródło: Rewia