Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń cielęca w orzechach"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 89
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 204
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 163
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 89
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 204
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 163
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 90 minut
Listki ziół i orzechy posiekać i wymieszać z bułką tartą oraz masłem. Przyprawić. Szalotki przekroić na pół. Mięso posypać solą i pieprzem. Smażyć na oleju 5 minut, często obracając. Zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu przesmażyć szalotki, podlać je cydrem.
Cielęcinę posmarować masą orzechowo-ziołową. Obłożyć jabłkami. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 150°C. Wyjąć, trzymać w cieple. Płyn z dna brytfanki dolać do szalotek. Zagęścić zasmażką.
Do brytfanki ponownie włożyć pieczeń i jabłka. Grillować w piekarniku przez 8 minut. Pieczeń podawać z jabłkami oraz sosem szalotkowym.Źródło: Życie na gorąco