Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń z borówkami i camembertem"
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 52
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 151
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 52
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 151
Składniki
75 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji ok. 1,70 zł • Przepis na 6-8 porcji
Borówki myję, osuszam ręcznikiem papierowym. Ser kroję w kosteczkę.
Mięso wkładam do miski i łączę z borówkami (można też użyć żurawiny suszonej) oraz serem. Wbijam jajko, dodaję posiekany koperek, majeranek i bazylię, doprawiam solą i pieprzem. Wsypuję nieco bułki tartej i całość wyrabiam.
Piekarnik nagrzewam do 180°C. Formę do pieczenia smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Wkładam do formy mięso, piekę 50-60 min.Źródło: Kobieta i życie