Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń z indyka

Pieczeń z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6706

Dodano:

Odsłon: 54080

Delikatna w smaku pieczeń z indyka.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś z indyka dokładnie umyć i oczyścić z błon.

  2. Przyprawy (delikat do mięs.sól,pieprz,bazylie,sól czosnkową) wymieszać z olejem i połączyć ze startym czosnkiem.

  3. Mięso dokładnie nasmarować mieszaniną oleju i przypraw.Pozostawić na kilka godzin(minimum 5) lub najlepiej na całą noc.

  4. Następnego dnia mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i zacząć piec ok 30 ,minut w tem. 190st, nie dodawać żadnego tłuszczu.

  5. Po 30 minutach mięso należy obrócić i zalać bulionem z 1 kostki drobiowej rozpuszczonej w szklance ciepłej wody i dalej piec ok 50 minut.Od czasu do czasu mięso należy podlewać bulionem.Po tym czasie mięso jest gotowe do podania.Wystarczy pokroić je w plastry. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Lalucha 27 marca 2009 To może być dobre,ale czy koniecznie musi być stary czosnek?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń