Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń z jajkiem"
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 176
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2844
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 176
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2844
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj i połącz z mięsem mielonym. Kajzerki namocz w mleku, odciśnij, rozdrobnij i dodaj do masy. Wbij jajka, dopraw całość solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Fasolkę zblanszuj we wrzątku i zostaw do wystygnięcia. Paprykę pokrój w paski.
Wąską keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Boki i dno wylep masą mięsną. Ułóż na niej przekrojone na pół jajka na twardo, kawałki papryki i fasolkę szparagową. Wierzch pokryj resztą mięsa.
Skrop całość olejem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C.
Piecz potrawę około godziny. Gdy będzie gotowa, pokrój ją na grube plastry. Serwuj np. z sosem chrzanowym.
<strong>Agata Skiba z Morawicy</strong>Źródło: Super TV