Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń z konserwową papryką i ogórkami"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 51
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 51
Składniki
Czerstwą bułkę namocz w wodze, odciśnij. Papryki konserwowe i ogórki pokrój w drobną kostkę. Natkę posiekaj.
Do miski włóż mięso mielone, dodaj bułkę, jajka, ogórki i paprykę, posyp natką, przyprawą do gyrosa i słodką papryką, wymieszaj na jednolite ciasto. Przypraw do smaku szczyptą soli.
Z masy uformuj podłużny klops, ułóż na papierze do pieczenia, ciasno zwiń. Końce mocno zwiąż. Pieczeń ułóż w naczyniu żaroodpornym, przykryj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz godzinę.
15 minut przed końcem pieczenia odwiń klops z papieru, posmaruj lekko roztrzepanym żółtkiem i dopiecz na złoty kolor.
Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie