Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 930
Dodano: 11.01.2020
Odsłon: 989
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotuj marynatę: połącz sos barbecue z oliwą i olejem, przyprawami, sosem chilli, sosem sojowym i zalej surowe mięso. Zostaw w marynacie na całą noc.
Wyjmij mięso z marynaty. Obsmaż na oleju, dolewając wina. Obsmażaj krótko, zamykając pory mięsa z każdej strony.
Przełóż mięso do naczynia żeliwnego - podlej marynatą i dodaj czosnek. Dodaj również sos powstały z obsmażenia mięsa.
Piecz przez pół godziny w temperaturze 180 stopni, następnie zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz przez 2 godziny.
Podawaj ze zredukowanym sosem z pieczeni.
Pieczeń świetnie koresponduje z pieczonymi ziemniaczkami z masłem i rozmarynem oraz domową surówką z kiszonej kapusty.
Smacznego:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

polkangaroo 12 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubię wołowinę, wygląda smakowicie. Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 11 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Elegancki obiad, przepis czytałam z zaciekawieniem bo się przymierzam. Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz