Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń z warzywną niespodzianką"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 304
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 398
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 588
Polecam.
Odsłon: 866
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 304
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 398
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 588
Polecam.
Odsłon: 866
Składniki
Mięso mielone połącz z posiekaną drobniutko cebulką. Wbij jajko, dodaj namoczoną wcześniej w wodzie i dobrze odciśniętą kajzerkę.
Dopraw solą, pieprzem i przyprawą burito. Wyrób gładką masę. Cukinię umyj, natnij lekko końce i małą łyżeczką lub nożem wydrąż środek tak, aby nie uszkodzić ścianek.
Miąższ cukinii drobno posiekaj. Kalafior umyj i włóż na 5 minut do osolonego wrzątku. Wyjmij, osącz i drobno posiekaj. Paprykę wydrąż z gniazd nasiennych i również pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć miąższ z cukinii, pokrojony kalafior i paprykę. Podduś, aż masło odparuje.
Dopraw solą, dodaj żółtko, łyżkę bułki tartej i całość wymieszaj. Gotowym farszem nadziej środek wydrążonej cukinii. Mięso rozłóż na papierze pergaminowym. Na tym ułóż cukinię z farszem warzywnym i oblep ją mięsem, formując klops. Wierzch posyp rozmarynem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 80 minut.Źródło: Tele Tydzień