Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń z ziołowym masłem"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 411
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 79
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10442
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1405
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 411
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 79
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10442
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1405
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 147
Składniki
85 min • Porcja 330 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na 8-10 porcji
Schab myję, osuszam. Oprószam solą oraz majerankiem i nacinam od góry, tworząc dość grube plastry (nie docinam mięsa na dole do końca).
Świeże zioła myję, osuszam, siekam, łączę z miękkim masłem. Ucieram z solą, pieprzem, zmiażdżonym i obranym czosnkiem.
Masłem ziołowym smaruję plastry mięsa i dociskam je do siebie, tak by powstał zwarty kawałek. Wierzch smaruję oliwą, oprószam pieprzem, solą, suszonym majerankiem oraz chili.
Mięso zawijam w folię aluminiową, wkładam na kilka godzin do lodówki. Piekę podlane szklanką wody ok. 60 min w 190°C. Na 10 min przed końcem pieczenia uchylam folię, by mięso przyrumienić.Źródło: Kobieta i życie