Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń ze schabu"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 121
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 259
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 96
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3328
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 121
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 259
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 96
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3328
Składniki
Schab włóż do garnka, zalej wodą. Dodaj listek laurowy i ziarenka pieprzu. Doprowadź do wrzenia i gotuj 45 min. Wyjmij, osusz i ostudź. Ciasto chlebowe przygotuj wg przepisu na opakowaniu i odstaw na 30 min.
Ciasto zagnieć ponownie, rozwałkuj i zawiń w nie schab. Pieczeń ułóż na blasze z pergaminem. Posyp słodką papryką i suszoną natką pietruszki. Odstaw na 10 min, później piecz 35 min w 200 st. C. Przygotuj sos. Jajko ugotuj na twardo.
Obierz i posiekaj. Korniszony pokrój w kosteczkę. Jajka i ogórki wymieszaj z majonezem. Sos dopraw solą oraz pieprzem. Gotowe danie udekoruj natką.
Czas przygotowania: 120 min 440 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień