Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń żmudzka"
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 24
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 137
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 598
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 24
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 137
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 598
Składniki
Umyte mięso ułóż w garnku, zalej maślanką i odstaw na kilka godzin.
Marchew i jabłka obierz ze skóry, a następnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Czosnek potnij na cienkie plasterki, utrzyj z solą i dodaj do startych warzyw razem z łyżeczką soku cytrynowego oraz cukrem.
Natnij w mięsie kieszeń. Włóż do niej farsz i zepnij wykałaczką.
Ułóż wołowinę w natłuszczonej brytfannie, posyp pieprzem oraz rozkruszonym listkiem laurowym. Piecz w temperaturze 180°C.Źródło: Telemax