Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczona gęś"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12609
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1431
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13702
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5761
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12609
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1431
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13702
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5761
Składniki
Mięso dokładnie umyj, osusz. Wymieszaj wszystkie przyprawy. Dokładnie natrzyj tuszkę w środku i na zewnątrz. Włóż gęś do miski, nakryj folią spożywczą i wstaw na noc do lodówki.
Przełóż tuszkę do gęsiarki. Nakryj naczynie. Piecz 3-3,5 godz. w temp. 180°C. W trakcie pieczenia polewaj jak najczęściej gęś wytopionym tłuszczem.
<strong>Ewa Zychewicz z Biesiekierza</strong>Źródło: Takie jest życie