Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczona karkówka"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1310
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1310
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę. Potem starannie wymieszaj marynaty, aby powstała gładka masa. Natrzyj nią umyte, osuszone mięso. Owiń i wstaw do lodówki na 12 godzin (lub dłużej).
Piekarnik rozgrzej do temp. 200°C. Mięso razem z maryntą włóż do rękawa piekarniczego. Szczelnie zamknij. Piecz 30 minut w temp. 200°C. Zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz jeszcze ok. 2 godzin.
Podaj na ciepło lub na zimno z pikantnym sosem oraz sałatką lub kiszonymi ogórkami.
Porcje: 15, przygot. 160 min, cena 2,30 zł, kalorie: 462 kcal.
<strong>Paulina Jakubczak z Zawiercia</strong>Źródło: Takie jest życie