Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona karkówka Zofii Vogt z Bielska-Białej"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12594
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1429
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13663
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5745
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12594
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1429
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13663
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5745
Składniki
Schab umyj, osusz. Przyprawy do karkówki wymieszaj z keczupem i natrzyj mięso. Pozostaw na noc w lodówce, aby schab przeszedł smakiem przypraw. Włóż do brytfanki, podlej wodą. Piecz pół godziny w temp. 200°C.
Zmniejsz temperaturę do 170°C. Piecz około 2 godzin. Wyjmij mięso, sos zagęść mąką ziemniaczaną. Mięso pokrój w plastry, polej sosem. Podaj z ziemniakami oraz surówką.
Porcje 15 130 min Cena 2,40 zł Kalorie 396 kcalŹródło: Takie jest życie