Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona karkówka Zofii Vogt z Bielska-Białej"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 964
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 418
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2698
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 964
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 418
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2698
Składniki
Schab umyj, osusz. Przyprawy do karkówki wymieszaj z keczupem i natrzyj mięso. Pozostaw na noc w lodówce, aby schab przeszedł smakiem przypraw. Włóż do brytfanki, podlej wodą. Piecz pół godziny w temp. 200°C.
Zmniejsz temperaturę do 170°C. Piecz około 2 godzin. Wyjmij mięso, sos zagęść mąką ziemniaczaną. Mięso pokrój w plastry, polej sosem. Podaj z ziemniakami oraz surówką.
Porcje 15 130 min Cena 2,40 zł Kalorie 396 kcalŹródło: Takie jest życie