Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona karkówka Zofii Vogt z Bielska-Białej"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 78
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3318
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 78
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3318
Składniki
Schab umyj, osusz. Przyprawy do karkówki wymieszaj z keczupem i natrzyj mięso. Pozostaw na noc w lodówce, aby schab przeszedł smakiem przypraw. Włóż do brytfanki, podlej wodą. Piecz pół godziny w temp. 200°C.
Zmniejsz temperaturę do 170°C. Piecz około 2 godzin. Wyjmij mięso, sos zagęść mąką ziemniaczaną. Mięso pokrój w plastry, polej sosem. Podaj z ziemniakami oraz surówką.
Porcje 15 130 min Cena 2,40 zł Kalorie 396 kcalŹródło: Takie jest życie