Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone cebularze"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Składniki
Drożdże rozetrzyj z cukrem, dolej ciepłe mleko i dosyp 2 łyżki mąki. Po 10 minutach wymieszany rozczyn połącz z resztą mąki, jajkami, roztopionym masłem i szczyptą soli. Wyrób i pozostaw na kwadrans do wyrośnięcia.
Pokrojoną w piórka cebulę posyp solą, pieprzem i tymiankiem. Zeszklij na oleju.
Ciasto rozwałkuj, wytnij koła i natnij je promieniście w trzech miejscach. Na środek nałóż farsz, a następnie sklej nacięte paski.
Posmaruj paszteciki żółtkiem, posyp solą i piecz pół godziny w 180°C.Źródło: Kurier TV