Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone jabłka z kaszanką

Pieczone jabłka z kaszanką

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 12

Wypróbowany przepis na "Pieczone jabłka z kaszanką"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz i posiekaj. Podsmaż na patelni na maśle, aż się zeszkli. Kaszankę wyciśnij z osłonki i dodaj do cebuli. Smaż na dużym ogniu ciągle mieszając. Dodaj dwie łyżki koncentratu pomidorowego, musztardę, keczup i miód. Wymieszaj i smaż jeszcze chwilę.

  2. Papryczkę chili umyj, rozetnij na pół, wyjmij nasiona, a resztę posiekaj. Masę dobrze przypraw solą, pieprzem, papryczką chili i majerankiem. Skrop 3-4 kroplami tabasco.

  3. Jabłka dokładnie umyj, pościnaj czapeczki i ostrożnie wydrąż środki. Napełnij przygotowanym farszem. Formę żaroodporną nasmaruj tłuszczem. Ustaw w niej przygotowane jabłka. Piecz około 8 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. 4 Podawaj na ciepło.

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń