Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone kacze udka

Pieczone kacze udka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 63

Przepis wart wypróbowania: "Pieczone kacze udka"

Składniki

  • 4 udka kaczki
  • 2 łyżki suszonego majeranku
  • łyżka soli
  • łyżeczka pieprzu
  • cebula
  • około pół kostki margaryny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Udka kacze umyj, osusz. Z obydwu stron natrzyj suszonym majerankiem, solą i pieprzem. Cebulę obierz, pokrój w półplasterki.

  2. Naczynie żaroodporne grubo posmaruj margaryną. Ułóż kacze udka, wierzch obłóż cebulą i wiórkami margaryny. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Wstaw naczynie, piecz około półtorej godziny.

  3. Udka podawaj np. z pomidorami. Znakomicie smakują także ze śliwkami (suszonymi i wędzonymi, a w sezonie także ze świeżymi).

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń