Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone leczo

Pieczone leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9655

Dodano:

Odsłon: 3005

Pieczone leczo

Składniki

  • 750 g ulubionej kiełbasy
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 ml passaty pomidorowej
  • 3/4 szklanki wody
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • pół łyżeczki mielonej chili
  • 2 liście laurowe
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kiełbasę kroimy w plasterki, wrzucamy na patelnię i smażymy bez oleju do lekkiego zrumienienia. Dodajemy do niej pokrojoną w kostkę cebulę i rozdrobnione ząbki czosnku, smażymy 5 minut. Po tym czasie dodajemy do tego papryki świeże pokrojone w paski, papryki mielone, smażymy kolejne 3 minuty. Dodajemy resztę składników, mieszamy, wrzucamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy pod przykryciem 25 minut w 180 stopniach. Ostatnie 5 minut można piec bez pokrywki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 marca O cholerka, a już po obiedzie ;)
Super żarełko, biorę michę na wieczór, mniami :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 18 marca Wygląda o wiele lepiej niż gotowane. Super :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

SlodkoSlodka83 18 marca Dawno nie robiłam leczo,a pieczone to dla mnie nowość,super :-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń