Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone pierożki drożdżowe"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1043
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1043
Składniki
Margarynę siekam nożem razem z mąką i cukrami. Drożdże rozkruszam i mieszam ze śmietaną, łączę z mąką, zagniatam ciasto.
Rozwałkowuję je i szklanką wycinam krążki. Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję cukier i cynamon. Odciskam ręką nadmiar soku i nakładam na krążki ciasta. Zlepiam jego brzegi, robiąc pierożki.
Układam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smaruję rozmąconym jajkiem.Piekę w temp. 180o przez 20 min. Upieczone posypuję cukrem pudrem.
15 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji 1,30 zł • Przepis na 4-6 porcje.Źródło: Kobieta i życie