Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczone skrzydełka z orientalną nutą"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 149
Polecam.
Odsłon: 779
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 117
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 149
Polecam.
Odsłon: 779
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 117
Składniki
Skrzydełka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Do rondelka wlej olej, sok z cytryny, sos sojowy oraz wódkę. Dodaj miód, imbir, keczup i przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszaj.
Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rondelek postaw na ogniu i podgrzewaj ok. 2 min, cały czas mieszając. Ciepłą marynatą posmaruj skrzydełka. Przykryj i odstaw w chłodne miejsce na minimum 2 godziny.
Dużą blachę wyłóż folią aluminiową. Ułóż na niej skrzydełka wraz z marynatą. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Włóż blachę ze skrzydełkami, piecz ok. 15 min. Po tym czasie skrzydełka odwróć na drugą stronę i piecz kolejne 15 min, aż się zrumienią.
Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko i surówką ze świeżych warzyw.
Rada: Do marynaty dodaj uprażony na patelni i utłuczony sezam – wzbogacisz jej smak.
(bez czasu oczekiwania): 15 minut
Sztuka: 190 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie