Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone warzywa

Pieczone warzywa

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 10179

Dodano:

Odsłon: 9840

Pieczone warzywa

Składniki

  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 2 korzenie pietruszki
  • 1 mały seler
  • 1 cukinia
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W sumie bez większego znaczenia jest to, jak pokroicie warzywa. Chodzi o to, żeby wszystkie były mniej więcej tej samej wielkości. U mnie miały kształt grubszych frytek, ziemniaki były pokrojone na pół. Wszystkie warzywa myjemy, obieramy (poza cukinią i ząbkami czosnku), kroimy i wrzucamy do miski, dodajemy tymianek, mieloną paprykę, olej, sól i świeżo mielony pieprz, mieszamy. Wrzucamy na blachę do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia i miękkości warzyw - u mnie trwało to około 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 30 października 2017 A jak się ma cukinię-giganta 5 kg, to co zrobić, hę? ;)

Do takiej to potrzeba siekierki, bo bez obrania można sobie ząbki uszkodzić xD

Przepis idealny do mięcha hihi
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 30 października 2017 O tak! Pycha!
Znakomita i zdrowa przekąska :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 30 października 2017 też tak robimy,uwielbiamy,a mój wnuczek niejadek,który nienawidzi wszelkich warzyw zjada pełny talerz :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń