Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone żeberka

Pieczone żeberka

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9966

Dodano:

Odsłon: 52562

Pieczone żeberka

Składniki

  • 1,5 kg żeberek wieprzowych
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki wody
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oregano
  • starta, na najmniejszych oczkach, skórka z całej cytryny
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka ostrej papryki w proszku
  • 2 liście laurowe
  • sól
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żeberka kroimy na mniejsze kawałki. Z reszty składników robimy marynatę. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na 12 godzin do lodówki. Żeberka razem z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy pod przykryciem około 1,5 godziny w 170 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń