Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczonki

Pieczonki

Autor:

Przepisów i artykułów: 465 Ocena: 10913

Dodano:

Odsłon: 17274

Pieczonki

Składniki

  • 8 dużych ziemniaków
  • 2 średnie kiełbasy
  • 2 cebule
  • 2 liście laurowe
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczonki

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Kiełbasę i cebule również kroimy w plasterki. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy 1 łyżkę oleju, następnie nakładamy warstwę ziemniaków, cebuli i kiełbasy, doprawiamy solą i pieprzem, dokładamy liście laurowe. Powtarzamy warstwy, aż do skończenia składników, całość polewamy 1 łyżką oleju. Pieczemy pod przykryciem, w 200 stopniach około 1,5 godziny, do miękkości ziemniaków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń