Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczyste z mięs mieszanych"
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 148
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 44
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 214
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 148
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 44
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 214
Składniki
Mięsa umyj, osusz, pokrój w cząstki, boczek w plastry. W dużej misce przygotuj marynatę z przypraw i oleju. Kawałki mięsa włóż do marynaty, dokładnie połącz, przykryj, odstaw do lodówki na 2 dni.
Formę posmaruj olejem, wsyp bułkę tartą. Naprzemiennie układaj plastry mięsa, dociskając je. Na górze pieczeni ułóż plasterki boczku. Piecz 2 godziny, najpierw pod przykryciem, potem bez.
Czas: około 3 godzin.Źródło: Dobry Tydzień