Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi jak u mamy"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 178
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 395
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 178
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 395
Składniki
Do mąki wbij jajko, dodaj wodę i odrobinę soli. Zagnieć ciasto, przykryj je ściereczką, aby nie wyschło. Odłóż na godzinę.
Kapustę drobno pokrój, ugotuj. Kiedy będzie miękka, odsącz na sicie i odciśnij.
Cebulę obierz, drobno posiekaj. Przesmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj kapustę, sól oraz pieprz i duś 15 minut.
Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka. Na każde nałóż po porcji farszu, zlep i ugotuj w osolonym wrzątku.
Gotowe pierogi podawaj okraszone smażoną na oleju cebulką.
Czas: 60 min. 1 porcja = 380 kcal.Źródło: Kurier TV