Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi rosyjskie wareniki

Pierogi rosyjskie wareniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 21

Smaczny pomysł na "Pierogi rosyjskie wareniki"

Składniki

  • 1/2 l kefiru
  • 70 dag mąki
  • jajko
  • łyżeczka sody
  • szczypta soli i cukru 60 dag wydrylowanych wiśni
  • 2 łyżki cukru
  • łyżka mąki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wiśnie pokrój, posyp mąką i cukrem. Odstaw. Mąkę połącz z kefirem, jajkiem, solą i cukrem.

  2. Wyrób gładkie ciasto. Podziel je na 4 części i uformuj rulony. Pokrój jak na kopytka.

  3. Powstałe kluski spłaszcz i rozwałkuj na cienkie placki. Następnie nadziewaj farszem owocowym i sklejaj. Wrzuć do garnka z gotującą się, słodko-słoną wodą i gotuj, aż wypłyną.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń