Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi idealne dla najbardziej wymagającego smakosza.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 271
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 108
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 773
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 875
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 271
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 108
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 773
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 875
Składniki
WYKONANIE CIASTO: Przesianą mąkę wysypać na stolnicę, zrobić wgłębienie i wolno wlewać gorące mleko, mieszając widelcem. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrabiać ciasto do uzyskania jednolitej, miękkiej lśniącej masy. Ciasto ma mieć wolną konsystencję. Po czym rozwałkować na grubość około 2 mm i wykrawać krążki. Na środek każdego nałożyć nadzienie, złożyć na pół i dobrze skleić brzegi. Gotowe pierogi wrzucać partiami do wrzącej osolonej wody. Delikatnie zamieszać drewnianą łyżką by nie przywarły do dna. Przykryć i wolno gotować. Gdy wypłyną, odkryć i gotować jeszcze przez ok. 3 min.
WYKONANIE FARSZU: Bób ugotować i zemleć. Cebulę pokrojoną w drobną kostkę - zeszklić na tłuszczu. Do zmielonego bobu dodać zeszkloną cebulę, natkę pietruszki i pokruszony biały ser. Wymieszać, doprawić do smaku i nadziewać pierogi farszem. Pierogi podawać polane stopionym masłem lub masłem ze smażoną cebulką oraz surówką.