Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z jabłkami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 476
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 476
Składniki
Mąkę przesiewam przez sitko, wbijam jajko. Stopniowo dodając wodę i olej, wyrabiam elastyczne ciasto.
Jabłka obieram i drobno kroję. Następnie obsypuję cynamonem oraz cukrami, dodaję rodzynki.
Ciasto cienko rozwałkowuję. Wykrawam z niego krążki. Na każdy z nich nakładam porcję farszu jabłkowego i dokładnie zlepiam brzegi ciasta.
Gotuję przez kilka minut we wrzącej wodzie, odcedzam. Podaję z roztopionym masłem. Paulina podpowiada Pierogi z jabłkami można też podawać ze śmietaną lub jogurtem (naturalnym albo owocowym).Źródło: Kobieta i życie