Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z kapustą, pieczarkami i kaszą"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 217
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34574
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 177
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 217
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34574
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 177
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj resztę składników i zagnieć, nakryj i odstaw.
Farsz: na rozgrzanym oleju zeszklij drobno posiekaną cebulkę, dodaj przepłukaną, posiekaną kapustę i podsmaż razem. Na drugiej patelni na oleju podsmaż posiekane grzyby. Połącz z kapustą, dodaj posiekane jajka, kaszę, dopraw, wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj na ok. 3-4 mm, pokrój na kwadraty o boku 8-10 cm. Nałóż na nie farsz, złóż i dociśnij brzegi widelcem. Pierogi ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (ew. posmaruj je żółtkiem), piecz 30 min w 180oC.Źródło: Świat kobiety