Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z kaszą"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 178
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 142
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9263
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 178
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 142
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9263
Składniki
Zrób zaczyn z mąki, ciepłego mleka i drożdży roztartych z cukrem. Dodaj stopione, wystudzone masło i sól. Wyrób ciasto i odstaw do wyrośnięcia.
Ziemniaki ugotuj, przepuść przez praskę. Kaszę sparz, wymieszaj z ziemniakami, pokrojonymi śliwkami i podsmażoną na smalcu cebulą. Wbij jajko. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj. Wytnij krążki, nałóż po porcji farszu i zlep. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp majerankiem.
Piecz 25 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C.Źródło: Telemax