Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34851
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34851
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
Mąkę pszenną przesiej przez sito do miski. Dosyp gryczaną i szczyptę soli. Dodaj roztrzepane jajko i tyle wody, by ciasto zrobiło się sprężyste. Zwiń je w kulę, owiń folią spożywczą i włóż na godzinę do lodówki.
Kaszę gryczaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu, odlej i ostudź. Obraną cebulę posiekaj, po czym zeszklij na roztopionym maśle.
farszu połącz i dopraw.
Ciasto rozwałkuj, wytnij krążki i na każdy kawałek nałóż po łyżeczce farszu. Zlep i ugotuj w osolonym wrzątku.
Pierogi podawaj ze skwarkami oraz smażonymi pieczarkami.
Czas: 60 min. 1 porcja = 320 kcalŹródło: Kurier TV