Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kaszą gryczaną, pieczarkami i natką"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 938
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23071
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15487
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 938
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23071
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15487
Składniki
Sa u nas często, bo przepadają za nimi mąż i córka.
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Z mąki, jajka, oleju, soli i szklanki ciepłej wody zagnieć ciasto. Rozwałkuj na cienki placek, wytnij kółka. Farsz: kaszę zalej gorącym bulionem, gotuj, aż go wchłonie. Odstaw. Pieczarki pokrój w paski, podsmaż na oleju.
Kaszę połącz z pieczarkami, śmietaną i natką, przypraw. Farsz ułóż na cieście, sklej boki, formując pierogi. Zagotuj wodę z dodatkiem soli i odrobiny oleju. Wrzuć pierogi, gotuj 5 min. Wyjmij, przelej wodą.Źródło: Chwila dla Ciebie