Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kaszą i serem"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 20
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 20
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Do mąki wbić jajko, dodać 100 ml wody, masło, szczyptę soli, zagnieść ciasto, wyrobić, przykryć lnianą ściereczką, odstawić do lodówki na ok. 15 minut.
Ziemniaki umyć, obrać, ugotować, rozgnieść. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie.
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, wysypać z woreczków, wystudzić, wymieszać z ziemniakami, roztartym serem, 3/4 cebuli, jajkiem i przyprawami. Ugnieść, aby powstała zwarta masa.
Ciasto rozwałkować, wykroić krążki, rozłożyć farsz, zlepić brzegi. Pierogi gotować we wrzącej osolonej wodzie ok. 3 minuty od wypłynięcia. Odcedzić, polać cebulką z oliwą.
Pierogi można mrozić, najlepiej surowe, rozłożone pojedynczo na podsypanej mąką tacce. Potem można je przechowywać w woreczku.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium