Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z kaszą i twarogiem"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 697
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1850
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 697
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1850
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>
Farsz: kaszę ugotuj w lekko osolonej wodzie. Ostudź. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Do kaszy dodaj twaróg, jajko i cebulę, wyrób, przypraw, ew. dodaj łyżeczkę posiekanej natki (jeśli farsz się rozsypuje, dodaj odrobinę ugotowanych, utłuczonych ziemniaków).
Ciasto: mąkę zagnieć z jajkiem, szczyptą soli i ok. 3/4 szklanki wody. Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka. Ułóż po łyżeczce farszu, zlep, uformuj pierogi. Gotuj ok. 5 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie