Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z kiełbasą

Pierogi z kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z kiełbasą"

Składniki

  • jajko
  • 2 szklanki mąki
  • pół szklanki mleka
  • łyżka oleju
  • 1/4 szklanki gorącej wody
  • sól. 30 dag bobu
  • cebula
  • pęto pikantnej kiełbasy
  • sól
  • pieprz. Ponadto: cebula
  • olej
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Farsz: bób ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i zmiksuj. Kiełbasę (np. chorizo) pokrój w kostkę i podsmaż z cebulą na małej ilości oleju (kawałek kiełbasy odłóż do posypania pierożków). Dodaj do bobu, wymieszaj, przypraw farsz.

  2. Ciasto: z podanych składników zagnieć elastyczne ciasto. Partiami rozwałkuj. Wytnij szklanką małe krążki. Na każdy nałóż trochę farszu, mocno zlep brzegi.

  3. Zagotuj garnek osolonej wody. Partiami wrzucaj pierożki (nie przykrywaj garnka). Gotuj 3 minuty od chwili, gdy wypłyną na powierzchnię. Wyjmij łyżką cedzakową.

  4. Cebulę pokrój, podsmaż na oleju razem z kiełbasą. Polej pierożki. Smaczne są także podsmażone.

  5. czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2,10 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń