Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z lubczykiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 199
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 199
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Violetta Miszczak z Toporzyska</strong>
Ugotowane, schłodzone ziemniaki zmiel z serem. Dodaj smażoną cebulę i posiekany lubczyk. Przypraw farsz. Zagnieć ciasta. Rozwałkuj, wytnij kółka. Na każde nałóż trochę farszu, sklej brzegi.
Wrzuć na wrzącą osoloną wodę. Gotuj ok. 5 minut od chwili, gdy wypłyną na powierzchnię. Podaj polane skwarkami.
Porcje 10 90 min Cena 1,40 zł Kalorie 227 kcalŹródło: Takie jest życie