Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-05-2021
Przepyszne....
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 18
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 387
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 38
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 18
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 387
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 38
Składniki
Czosnek niedźwiedzi dokładnie umyć, otrząsnąć z nadmiaru wody, bardzo drobno posiekać. Do tłuczonych ziemniaków dodać rozdrobniony twaróg i czosnek niedźwiedzi, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać.
Mąkę wsypać do miski, dodać sól, stopniowo wlewać wodę, zagniatając jednolite, elastyczne ciasto. Przykryć ścierką, odstawić na 15-20 minut.
Ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat, rozwałkować. Szklanką wycinać kółka, na środku każdego z nich nakładać łyżką farsz, składać na pół i sklejać brzegi.
W dużym garnku zagotować osoloną wodę. Pierogi wrzucać na wrzątek, gotować partiami około 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Podawać polane roztopionym masłem.