Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi ze szpinakiem i białym serem"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 122
Polecam.
Odsłon: 193
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 32
...ale pyszny.
Odsłon: 89
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 670
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 122
Polecam.
Odsłon: 193
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 32
...ale pyszny.
Odsłon: 89
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 670
Składniki
Świeży szpinak dobrze wypłucz i przelej na sicie wrzątkiem. Pozostaw do osączenia. Liście pokrój. Gdy używasz szpinaku mrożonego, poczekaj, aż się sam rozmrozi lub przełóż go do rondla i podduś, odparowując wodę.
Biały ser rozgnieć w misce (fetę rozkrusz). Wymieszaj ze szpinakiem.
Cebulę obierz i posiekaj. Zeszklij na maśle. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę lub starty na tarce o drobnych oczkach.
Cebulę z czosnkiem przełóż do masy szpinakowo-serowej. Dopraw solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Wymieszaj.
Farszem nadziewaj pierogi i gotuj 2-3 minuty w osolonej wodzie. Są gotowe po wypłynięciu.
Podawaj polane roztopionym masłem lub z łyżką śmietany.
Czas: ok. 50 minut. Poziom: średni. Sztuki: 30, 120 kcal/sztuka.Źródło: Tele Tydzień