Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierożki dyniowo-ziołowe"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 77
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 148
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 65
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 77
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 148
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 65
Składniki
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Włożyć pokrojoną dynię i piec przez godzinę. Ostudzić, oddzielić od skórki, i rozgnieść miąższ widelcem. Doprawić solą, pieprzem, dodać zioła.
Z podanych składników zagnieść ciasto, dodając tyle wody, ile mąka przyjmie. Rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz i dokładnie zlepiać.
Gotować we wrzącej, osolonej wodzie około 7 minut od wypłynięcia. Podawać ze stopionym masłem, szczypiorkiem i parmezanem.
Do farszu z dyni można dodać ugotowaną czerwoną soczewicę lub ciecierzycę – dzięki temu danie będzie bardziej sycące.
ok. 100 minutŹródło: Twoje Imperium