Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś kaczki faszerowana serem"
Polecam.
Odsłon: 526
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 444
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 307
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 42
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 767
Polecam.
Odsłon: 526
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 444
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 307
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 42
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 767
Składniki
<strong> Przepis przysłała Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych</strong>
Odetnij skórę piersi kaczki i tłuste kawałki (skórę zachowaj). Każdy filet rozbij przez folię spożywczą (dość cienko). Posyp z obydwu stron solą, pieprzem i słodką papryką.
Ser solankowy osącz z zalewy, lekko rozgnieć widelcem. Pieczarki obierz, pokrój w drobną kostkę. Podduś na oleju, przypraw do smaku, ostudź.
Filety ułóż obok siebie tak, by lekko zachodziły. Ułóż ser, na nim pieczarki. Ciasno zwiń, owiń w zachowaną skórę, zwiąż sznurkiem. Roladę posmaruj ze wszystkich stron masłem, posyp przyprawami. Ułóż w formie, piecz ok. 50 minut w temp. 180°C, często polewając wytworzonym sosem.
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 4,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie