Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierś kaczki z rozmarynem na soczewicy"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1077
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 153
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1077
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 153
Składniki
Marynata: oliwę utrzyj z musztardą, szczyptą soli i pieprzu. Natrzyj pierś kaczki, owiń folią, wstaw na pół godziny do lodówki.
Łyżkę oliwy rozgrzej na patelni, smaż kaczkę po ok. 12 min z każdej strony. Owiń folią aluminiową.
Soczewicę gotuj 20 min w wodzie z dodatkiem pół łyżeczki soli i gałązki rozmarynu. Marchewkę obierz, pokrój w kostkę, dodaj do soczewicy. Gotuj jeszcze ok. 12 minut. Osącz. Szczypiorek posiekaj, wymieszaj z resztą oliwy i octem, przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Dodaj soczewicę, wymieszaj.
Pierś kaczki pokrój na plastry, ułóż na soczewicy. Udekoruj ziołami i szczypiorkiem.
<strong>Przepis przysłał Radosław Sikorski z Suwałk</strong>
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 3,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie