Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi z indyka z pomidorami

Piersi z indyka z pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 17

Przepis wart wypróbowania: "Piersi z indyka z pomidorami"

Składniki

  • 60-80 dag piersi indyka
  • 10-12 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 słoika suszonych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • olej do smażenia
  • 2-3 łyżki siekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • szczypta ostrej czerwonej papryki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso oczyścić, umyć, starannie osuszyć i pokroić w plastry. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do oliwy wraz z ziołami, pokrojonymi w drobną kostkę suszonymi pomidorami oraz przyprawami, wymieszać.

  2. Marynatą polać mięso i odstawić do lodówki co najmniej na godzinę (najlepiej na całą noc).

  3. Mięso lekko odsączyć i usmażyć na patelni, przełożyć w ciepłe miejsce, z patelni zlać nadmiar oleju, dodać pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe i chwilę smażyć. Podawać razem.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń