Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piersi z kurczaka w sosie grzybowym"
...ale pyszny.
Odsłon: 689
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 615
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 344
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 144
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5115
...ale pyszny.
Odsłon: 689
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 615
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 344
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 144
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5115
Składniki
Przypraw mięso pieprzem i solą. Obsmaż na patelni z dwóch stron na złoty kolor. Na osobną patelnię wrzuć pokrojony w kostkę boczek, grzyby i smaż całość przez 3-4 minuty.
Dodaj przecier pomidorowy, tymianek oraz podsmażonego kurczaka. Wszystko zalej szklanką wody i 2 łyżkami stołowymi octu balsamicznego. Doprowadź do wrzenia.
Gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia do momentu, aż kurczak będzie miękki, a sos stanie się gęsty. Co jakiś czas przewracaj na patelni kurczaka.
Podawaj w towarzystwie ziemniaczanego purée udekorowanego gałązkami świeżego tymianku.
Czas przygotowania: ok. 60 minut • porcja: 260 kcal • koszt: ok. 5 zł • dla 4 osób.Źródło: Olivia