Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piersi z kurczaka z serem w szynce"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Piersi oczyść, odetnij polędwiczki. Piersi umyj, osusz. Nożem natnij kieszonki, uważając, by nie przeciąć mięsa do końca. Suszone pomidory pokrój.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Listki bazylii umyj, osusz, pokrój. Pomidory suszone wymieszaj z serkiem topionym, czosnkiem i bazylią.
Przypraw do smaku solą morską i pieprzem. 2 Farszem napełnij kieszonki w mięsie. Z obydwu stron oprósz solą morską i pieprzem (soli nie za dużo ponieważ szynka jest słona). Szynką ciasno owiń piersi, wstaw na godzinę do lodówki.
Do naczynia żaroodpornego wlej 3-4 łyżki oleju. Wstaw na chwilę do nagrzanego piekarnika. Piersi posmaruj niewielką ilością oleju. Ułóż w podgrzanym naczyniu.
Piecz 25-30 minut w temp. 200°C. 10 minut przed wyjęciem dodaj odłożone pomidorki koktajlowe. Dopiecz, włączając funkcję grill.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 2,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie